ПРОДАЈА

Овде можете наручити каталог, књиге, сувенире, рекламни материјал, који је везан за тему изложбе У ИМЕ НАРОДА!

НАРУЧИВАЊЕ: 065 877 17 57, scvetkovic72@gmail.com

 

   1. Књига У ИМЕ НАРОДА! - 500 дин.

  Књига У ИМЕ НАРОДА-репресија у Србији 1944-1953. прати тематски кроз слику и реч све теме које су    заступљене   на изложби: масовне ликвидације без суђења, монтиране процесе, Голи оток и друге логоре за  партијске неистомишљенике као и изборне услове, култ личности и пропаганду тога доба.

 

  

   2. Документарни филм: У ИМЕ НАРОДА! - 300 дин.

  Документарни филм У ИМЕ НАРОДА! екранизује прву изложбу о жртвама комунистичког  режима у Србији непосредно после Другог светског рата и дугогодишњим табу  темама: ликвидацији народних непријатеља, политичким суђењима, Голом отоку и другим  логорима, прогону кулака у време принудног откупа и колективизације.

     Филм у трајању од 110 минута обилује аудио, видео и документарним записима који прате стручно вођење аутора др Срђана Цветковића кроз поставку. Проткан је утисцима и кометарима о изложби многих јавних личности, историчара и уметника међу којима су Душан Ковачевић, Горан Марковић, Јелисавета Карађорђевић, Перо Симић, Предраг Марковић, Лазар Ристовски и други. На једном од два ДВД-ја посвећених изложби налази се 3Д виртулена реконструкција целе поставке са многим експонатима са изложбе, аудио и видео докуменатима.

3ИЗМЕЂУ СРПА И ЧЕКИЋА- ликвидација народних непријатеља 1944-1953. - 1100 дин.

   

       Књига др Срђана Цветковића је плод и закровљење деценијског напора аутора да расветли све облике систематског државног терора у времену 1944-1953. На око 600 страна, уз око 200 фотографија, обиље дијаграма, табела и личних судбина изложени су факти о једном о најтрагичнијих и до скора најзатамњенијих страница новије српске историје.